Over mij

Lang heb ik nagedacht over hoe ik mezelf (en dus mijn dienst) het beste kan verkopen. Welke verkooptrucs, hippe kreten, pakkende titels, zoekmachineoptimalisatie-woorden en fancy teksten ik ga gebruiken om jou ervan te overtuigen voor mij te kiezen. 

Maar eigenlijk past dit niet bij me. Ik sta liever achter de camera. Beetje onopvallend, out of the picture. Tenminste, dat dénk ik altijd. Inmiddels weet ik dat je als fotograaf altijd gezien, opgemerkt en aangesproken wordt. Deze twee uitersten breng ik heel graag bij elkaar. Zichtbaar-onzichtbaar zijn. En heel gek; eigenlijk gaat dit vanzelf. Ik ga goed op gevoel, intuïtie, verbinding en geloof niet in toeval. 

Fotograferen is altijd een deel van mij geweest. Vroeger was ik degene die er met de camera van mijn vader vandoor ging. Al snel spaarde ik voor een eigen exemplaar. Door veel doen, lezen, proberen en een paar cursussen verder sta ik hier. Nog niet altijd happy met wat ik maak (iets met perfectionisme…’het kan namelijk al-tijd beter’ ;-)), maar wel met een duidelijke missie. 

Toen mijn oma overleed heb ik een deel van haar afscheid in beeld mogen brengen. Ik vóelde dat ik dat moest doen. Dat moment zou nooit meer terugkomen. Mijn oma niet en ons laatste moment met haar niet. Het gevoel van ‘het moment vasthouden’ is daar geboren. Achteraf besef ik me dat ik haar afscheid in een soort roes heb beleefd en ben ik heel blij met de foto’s. Vanaf dat moment ben ik anders naar fotografie gaan kijken. Niet meer alleen ‘leuke en gezellige kiekjes’, maar vooral een moment om vast te houden. De tijd even stilzetten, iets vasthouden van wat ís, hier en nu. Vaak lijkt alles zo vanzelfsprekend, maar dit kan ook zomaar ineens veranderen. 

Als Allet ben ik een dromer, een (beeld)denker, moeder en naast mijn fotografie ook nog werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.
Ik houd van dans, muziek, de zon, warmte, wandelen, zelfgebakken cake en een toastje met brie.  

Ik fotografeer óp gevoel en mét gevoel, zonder bullshit, met oog voor detail en vooral voor jou. Ik sta graag voor je klaar of denk met je mee, neem gerust contact met me op. 

XXX Allet