Over mij

Lang heb ik nagedacht over hoe ik mezelf (en dus mijn dienst) het beste kan verkopen. Welke verkooptrucs, hippe kreten, pakkende titels, zoekmachineoptimalisatie-woorden en fancy teksten ik ga gebruiken om jou ervan te overtuigen voor mij te kiezen. 

Maar eigenlijk past dit niet bij me. Ik sta liever achter de camera. Beetje onopvallend, out of picture. Tenminste, dat dénk ik altijd. Inmiddels weet ik dat je als fotograaf wel degelijk gezien, opgemerkt en aangesproken wordt. Ik ga goed op gevoel, intuïtie, verbinding en geloof niet in toeval. Al deze kenmerken breng ik graag bij elkaar. Zichtbaar-onzichtbaar zijn, fotograferen vanuit gevoel, aanvoelen en inspelen op de situatie. En eigenlijk gaat dit vanzelf. Ik ben op de achtergrond als de situatie daarom vraagt en ik connect als dit nodig is om deel te worden van het geheel. Om vanuit daar als ‘een van de aanwezigen’ in beeld te brengen wat ik zie. 

Fotograferen is altijd een deel van me geweest. Vroeger was ik degene die er met de camera van mijn vader vandoor ging. Al snel spaarde ik voor een eigen exemplaar. Door veel doen, lezen, proberen en een aantal cursussen verder sta ik hier. Na wat omzwervingen en zoekende te zijn naar mijn bijdrage in de fotografie, sta ik hier inmiddels met een duidelijke missie. 

Toen mijn oma overleed heb ik een deel van haar afscheid in beeld mogen brengen. Ik vóelde dat ik dit moest doen. Dat moment zou nooit meer terugkomen. Mijn oma niet en ons laatste moment samen met haar niet. Het gevoel van ‘het moment vasthouden’ is daar geboren. Vanaf toen ben ik anders naar fotografie gaan kijken. Niet meer alleen ‘leuke en gezellige kiekjes’, maar vooral een moment om vast te houden. De tijd stilzetten, in het hier en nu. Vaak lijkt alles zo vanzelfsprekend, maar dit kan soms zomaar ineens veranderen. 

Als Allet ben ik een dromer, een (beeld)denker, moeder en naast mijn fotografie werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.
Ik houd van dans, muziek, de zon, warmte, wandelen, Italië, Ameland, roze koeken, zelfgebakken cake en een toastje met brie.  

Ik fotografeer óp gevoel en mét gevoel. Zonder bullshit, no nonsense, met oog voor detail en vooral voor jou. Ik sta graag voor je klaar of denk met je mee, neem gerust contact met me op. 

XXX Allet