Over mij

Over mij…

Eigenlijk sta ik het liefst achter de camera. Een beetje onopvallend en onzichtbaar. Tenminste, dat dàcht ik altijd. Inmiddels weet ik dat je als fotograaf wel degelijk gezien, opgemerkt en aangesproken wordt. En eigenlijk is dit juist ook heel leuk. Om zo onderdeel te worden van het geheel/de gebeurtenis en van daaruit als een van de aanwezigen in beeld te brengen wat ik zie. Zichtbaar-onzichtbaar zijn. Om te doen waar ik blij van word: zijn, fotograferen vanuit gevoel, kijken, zien, aanvoelen en inspelen op de situatie. 

Fotograferen heb ik altijd gedaan. Vroeger was ik degene die er met de camera van mijn vader vandoor ging en de vakanties in beeld bracht. Al snel spaarde ik voor een eigen exemplaar. Na zoekende te zijn geweest naar mijn bijdrage in de ‘grote wereld van de fotografie’, fotografeer ik inmiddels met een duidelijke missie: vasthouden. Ik kreeg hierbij hulp uit een onverwachte hoek.

Toen een paar jaar geleden mijn oma, en pas geleden mijn opa, stierven, heb ik een groot deel van hun uitvaart in beeld gebracht. Ik realiseerde ik me dat de beelden die ik maakte de laatste samen zouden zijn. Ik had heel sterk het gevoel dat ik dit moest ‘vasthouden’. Daar viel het kwartje. Dit was het. Dit was waar ik naar op zoek was. VASTHOUDEN. Dit was wat ik eigenlijk altijd heb gedaan en heb gevoeld. Na het overlijden van mijn oma ben ik met deze missie gaan fotograferen. Door dicht bij mezelf te blijven, door te doen wat vanzelf gaat, maar nu om uit te dragen. Naar mezelf en naar jou/jullie. Of dit nu door middel van een fotoshoot is, een bruiloft, het in beeld brengen van een theatervoorstelling of 200 kids op school… momenten zijn er om te bewaren. Ik zet in het hier en nu, letterlijk de tijd even stil. 

Als Allet ben ik een dromer, een denker en een beelddenker, een jongensmoeder en naast mijn fotografie werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs.
’s Ochtends moet ik altijd even op gang komen, ik ben een ontzettende koukleum en verslaafd aan roze koeken. Verder word ik blij van dansen, muziek, de zon, warmte, wandelen, Italië, Ameland, zelfgebakken cake en een toastje met brie (incl. lekker wijntje). 

Ik fotografeer óp gevoel en mét gevoel. Zonder bullshit, no nonsense, met oog voor detail en vooral voor jou. Ik sta graag voor je klaar of denk met je mee, neem gerust contact met me op. 

XXX Allet